Info

Vad fan håller jag på med?!

En podcast om entreprenörskap, onlinebusiness och sociala medier med Linda Hörnfeldt och Alexandra Bylund. Alexandra driver till vardags byrån Mama Said Media, samt webbutbildningar under namnet Social Media Academy. Linda, även känd under namnet La Linda, står bakom webbutbildningen Social Brand Lab.
RSS Feed
Vad fan håller jag på med?!
2024
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: 2018
Dec 27, 2018

Det är jul och vi berättar vad vi hittat på under julhelgen samt delar med oss av våra (bristande) traditioner. Dessutom djupdyker vi i 2018 - vad är vi mest stolta med från året som gått? Och hur kan 80/20-regeln hjälpa när vi är lite hårda mot oss själva!

Dec 20, 2018

Alexandra berättar om att Anni ska sluta i Mama Said och hur tråkigt det är. Hon funderar också (högt) kring hur framtiden ska se ut. Linda börjar närma sig lanseringen av sin webbutbildning och pratar en del kring den. Hur ska den lanseras? Och vilket slags innehåll ska göras?

Dec 12, 2018

Alexandra pratar om hur hon ska hitta en formel för sitt företagande under 2019. Vad är det som gör företaget lönsamt till exempel? Linda, som precis har kommit hem från Skövde där hon har hållit i en workshop, ger sina finfina knep kring e-postlistor och hur vi borde tänka där.

Dec 4, 2018

Linda berätta om på vilket sätt livet kom emellan så att hon inte kunde vara med i förra veckans avsnitt, och talar även om - ur sitt perspektiv - vad hon tycker om huruvida vi ska ha enhetliga flöden eller inte på Instagram. Alexandra kommer till insikt med att hon är bra på att dela med sig och sälja in, men att hon saknar Call to action-tänket och istället försöker få folk att jaga henne.

Nov 29, 2018

I förra avsnittet pratade vi om att livet händer... Och det gör det så klart alltid. Den här veckan poddar Alexandra ensam eftersom livet kom emellan för Linda. I det här avsnittet pratar Alexandra om Instagram och huruvida det är bra med ett snygg flöde eller inte, om kommunikation - behöver man nischa den för att nå ut bättre? och om LinkedIn.

Nov 22, 2018

Linda och Alexandra bjussar på en update direkt från vardagen. För Lindas del innehåller vardagen just nu att hon har vunnit pris och att det går bra med hennes föreläsningar. För Alexandra är det just nu en mer stressad (mentalt) och pressad situation. Som vanligt så är det ups and downs i entreprenörsvärlden…

Nov 15, 2018

Alex har varit på en livsförändrande resa till BaraVara i Dalarna, en kursgård som erbjuder kurser i självkännedom och meditation. Hon berättar om hur det här fundamentalt förändrat sin relation till sig själv. 

Nov 8, 2018

Linda funderar på att ta in en person till i sin verksamhet och Alex delar med sig kring hur hon tänkt när hon anställt nya personer till Mama Said. Och så har Linda varit på föreläsningsturné och Alex släppt biljetterna till sin föreläsning!

Nov 1, 2018

Linda och Alexandra pratar om ett gammalt kärt ämne: Content! Vad är det som gör att vissa influencers växer och inte andra? Hur planerar vi vårt content så att det inte stressar oss? Det här är bara början på en lång följetong…

Oct 25, 2018

I det här avsnittet pratar Linda och Alexandra om att Linda ska lämna Influencers of Swedens styrelse. Alexandra berättar, från sin föreläsning, om hur hon har gjort för att ta sig vidare från såna här situationer när det känns som att man har misslyckats, eller när det bara är dags att gå vidare.

Oct 18, 2018

Linda och Alexandra har tagit fram favoritcitat kopplade till entreprenörskap och pratar om dem utifrån egna perspektiv. De kommer in på hur tufft det faktiskt är att misslyckas, hur skönt det är att man får välja om, ifall man inte trivs med livet... och mycket annat.

Oct 11, 2018

Linda och Alexandra pratar om att det ibland kan vara ensamt att vara ensam grundare i företaget, och om för-och nackdelar med det. De pratar också om hur de ibland tappar självförtroendet och undrar om de verkligen förstår det de håller på med.

Oct 4, 2018

Linda har varit på Bokmässan och Alex har varit på minikonferens i Båstad med Mama Said. Dessutom pratar de om vad som gör att det följer någon på Instagram och vad som får dem att trycka på "avfölja".

Sep 27, 2018

Den här veckan pratar Linda och Alexandra om ifall vi är trötta på de polerade bilderna på Instagram eller om vi fortfarande vill ha det som är snyggt och redigerat. Häng med, lyssna och tyck till ni med!

Sep 20, 2018
Hur vet man vad nästa steg i företaget borde vara? Och hur gör man för att planera framtiden? Den här veckan pratar Linda och Alexandra om vad nästa steg för Mama Said borde vara och om hur Linda har byggt upp sin verksamhet så att hon nu delvis kan livnära sig på att föreläsa.
Sep 13, 2018

Efter en inledande något hätsk utläggning kring parlamentsvalet och politik pratar Alex och Linda i det här avsnittet om konsten av att nischa sig som influencer och varumärke. Hur ska man tänka och hur viktigt är det att nischa sig?

Sep 6, 2018

"When you pay, you pay attention". Det är devisen som Linda och Alexandra utgår ifrån i det här avsnittet som handlar om prissättning och att faktiskt våga ta betalt för det värde som man levererar. 

Aug 30, 2018

Linda har den värsta nackspärren i sitt liv och är i Stockholm på jobb. Alexandra ger sina bästa nackspärrstips och har kommit på en ny affärsidé. En kortispodd med ett hopkok av det bästa!

Aug 23, 2018

I det här avsnittet pratar Linda och Alexandra om vad de ska göra i höst. Det presenterar varsin höstlista som innehåller allt från resor och upplevelser till affärsplaner och nya idéer.

Nu kickar hösten igång hörni! Lyssna gärna :) 

Aug 16, 2018

Alexandra och Linda gör en update efter ett sommaruppehåll där Linda har hunnit flytta hem till Övik och Alexandra har varit ledig och insett vikten av reflektion. Och det är bland annat reflektion de pratar om i det här avsnittet och att det kommer att bli helt nya rutiner i höst. 

Jun 1, 2018

Vi fick en fråga:

"Alexandra, du har ju både Mama Said, PT-verksamhet, bloggen, boken....ja säkert något mer som jag har glömt ;). Och Linda du har ju under en längre tid kört både eget och Inos (om än lite mindre nu) parallellt. Jag tror att detta är vanligt hos oss som driver företag baserade på vårt största intresse...

Hur tänker ni kring synergieffekter, resurs- och tidfördelning? Drar ni skarpa gränser mellan vad/hur och för vem mellan de olika projekten? Vad motiverar er?"

Så det pratar vi om idag! Samt Lindas allergiska reaktion och Alexandras 100-timmarsvecka. 

May 14, 2018

Linda har föreläst på två helt olika influencerkonferenser och vi spånar kring hur framtidens innehåll på YouTube kommer att se ut! Sedan delar vi med oss av hur vi håller oss à jour med vad som händer i vår bransch och hur vi omvärldsbevakar. 

Apr 19, 2018

Alex och Linda poddar LIVE i Stockholm och pratar om kraften i att skriva ner och bena upp sina mål för att lättare nå dem!

Apr 5, 2018

Både Alex och Linda har sålt så det ryker men kämpar fortfarande med begreppet att sälja och funderar - vad innebär det egentligen? Och så har Linda ett jättestor nyhet som resulterar i ett extra långt avsnitt!

Mar 22, 2018

I den här veckans avsnitt pratar Linda och Alexandra om vad som inspirerar dem och Linda kommer med några riktigt bra tips från USA. Alexandra berättar om att hon har gjort en ekonomisk plan och de pratar även om storheten i epost - på 2018 års sätt. 

1 2 Next »